mommy

Äidin ajatuksia

Ihanaa, että olet löytänyt blogini! Olen jo pitkään kirjoittamista harrastanut nuori äiti Helsingistä. Jo koulussa pidin päiväkirjaa, johon puin tuntemuksiani. Olen miettinyt oman blogini perustamista jo pitkään. Se päivä on nyt koittanut, kun vihdoin uskallan hypätä tähän blogimaailmaan. Itse olen tähän mennessä lukenut sellaisia blogeja, mihin voi samastua. Tämä blogin kirjoittaminen on toivottavasti myös keino löytää uusia ystäviä, joiden kanssa käydä vaikkapa leikkipuistoissa tai lapsille suunnatuissa tapahtumissa. Mitenkään ammattimaista bloggaukseni ei tule koskaan olemaan, sillä minulla on päivätyö, johon tulen palamaan äitiyslomani jälkeen. Tällä hetkellä hoidan siis kahta pientä lasta kotona. Mieheni käy päivittäin töissä, joten lasten lisäksi hoidan myös kotia aina sisustamisesta siivoamiseen ja laskujen maksamiseen. Melkoisen normaalia arkea siis ja tuttua jokaiselle äidille.

Kasvatusvinkkejä

Olen itse saanut paljon vinkkejä lasten kasvatukseen varsinkin ensimmäisen lapseni aikana. Näitä vinkkejä ovat jakaneet lähinnä äitini, isoäitini sekä myös miehen puolelta niin anoppi kuin mieheni molemmat isoäidit. Aion myös siis itsekin jakaa näitä vinkkejä, koska uskon niiden olevan tarpeellisia monille uusille vanhemmille. Kukaan ei ole äiti syntyessään, vaan äidiksi kasvetaan. Lapsen saaminen opettaa myös huolehtimaan lapsesta. Kuin huomaamattaan vaihtaa vaipan yhdellä kädellä tai tekee ruokaa ja viihdyttää lasta samaan aikaan. Kukaan ei myöskään ole täydellinen äiti, joten virheitäkin saa tehdä. Niistä oppii, kuten sanotaan. Tulen myös kertomaan vinkkejä helpoista ja nopeista, mutta samalla lapsille maistuvista arkiruoista. Aion kertoa kaikista niistä harrastuksista, joissa olen lasteni kanssa käynyt. Sen lisäksi juttua tulee myös päiväkotiin menosta, kunhan sellainen tulee ajankohtaiseksi.

Rahan säästäminen lapsiperheessä

Lapsiperheissä eletään monesti tiukkoja aikoja, kun toinen vanhemmista ei ole töissä. Pelkällä äitiyspäivärahalla ei nimittäin pitkälle pääse. Olen kokenut sen itsekin. Aion siis nostaa myös raha-asiat esille tässä blogissa ja kertoa peittelemättä siitä, paljonko saan rahaa ja mihin se käytetään. Yleisenä aiheena voin käsitellä myös lapsilisää. Tämä pistääkin miettimään, onko lapsilisän määrä sopiva, liian korkea vai liian matala. Toinen yleinen kysymys on se, mihin lapsilisä tulisi käyttää. Jokaisella on tähän hieman eri vastaus, enkä minäkään pelkää kertoa omaani. Blogi tulee olemaan siis kattava paketti kaikkea sitä, minkä luulen liittyvän äitiyteen ja perhe-elämään. Haluan kirjoittaa hauskaa, mutta asiapitoista blogia, joka auttaa muitakin nuoria äitejä selviytymään äitiyden viidakossa ja saamaan vertaistukea myös niihin vaikeisiin hetkiin, joita elämässä on aina edessä.