e-commerce

Parhaat nettikaupat nuorille perheille

Vauvaperheessä tavaraa riittää. Jo ennen vauvan syntymää hankittava tavaramäärä hämmentää. Ja varsinkin ensimmäisen lapsen kohdalla sitä hairahtuu helposti luulemaan, että elämästä ei kerta kaikkiaan tule mitään ilman lastenvaunujen päivänvarjoa. Nyt kahden lapsen äitinä tietää, että lastenvaunuihin kiinnitettävä kahvikuppiteline voi tosiaan pelastaa päivän. Onneksi meillä Suomessa on kansainvälisessä mediassakin palstatilaa voittanut äitiyspaketti, jolla periaatteessa selviää vauvan ensimmäiset kuukaudet. Ja sitten meillä on nettikaupat.

Luojan kiitos, ettei sitä tänä päivänä enää joudu pakkaamaan vauvaa vaunuihin lähteäkseen etsimään esimerkiksi imetyslappuja kaupoista. Nykyään voi istua pyjamassa tai kylpytakissa tietokoneen ääressä, ja klikata tarvittavat ostokset ostoskoriin, jonka sisältö sitten toimitetaan suoraan kotiin. Eikä kukaan tuijota ilkeästi, jos on sattunut pysähtymään vaunujen kanssa liukuportaiden yläpäähän. Ja vauva saa huutaa rauhassa ilman, että joku hyvää tarkoittava henkilö tulisi sanomaan, että anna sille jotakin tuohon koliikkiin.

Nettikauppojen kuningas Amazon

Paras ja laajin nettikauppa on tietenkin Amazon. Tästä jättiläisestä on sanottu paljon hyvää ja pahaa. Pahan puhujat tietenkin saarnaavat sitä, kuinka se savustaa kivijalkakaupat pois keskustoista. Se on tietenkin harmi, koska kukaan ei halua kaupungin ydintä, jossa ei ole pieniä putiikkeja. Mutta kyllähän se elämänlaatua parantaa, jos tarvitsee vaikka pattereita vauvan leluun ja itselleen uudet ihmetysliivit ja Amazonista ne voi tilata samasta paikasta ja vielä halvalla.

Ruotsalaiset osaavat – H&M, Lindex ja KappAhl

Vauva tarvitsee vaatteita kasvaessaan, ja äiti tarvitsee myös uuden vaatekaapin kutistuessaan raskauksien jälkeen. Koska molemmissa prosesseissa vaatteiden käyttöikä ei ole kovin pitkä, rahaa ei kannata turhaa haaskata. Tämän takia luoja on luonut meille H&M:n, Lindexin ja KappAhlin. Jokainen vanhempi varmasti tietää, että tytöille myymälät ja nettikaupat pursuavat ihanuuksia, kun taas pojille varattu valikoima on paljon rajatumpi. Näissä ruotsalaisissa kaupoissa ei poikiakaan ole unohdettu, joten voin suositella niitä lämpimästi.

Kun äiti innostuu

Joskus elämä on liian arkista. Vaatekaapissa on vain vanhoja retkuja, joiden rinnalla neuvolan verhotkin näyttävät tyylikkäiltä. Ja sitten alkaa korvamatona soida se jonkun mainoksen iskulause “because you are worth it”. Näissä tapauksissa äiti ei enää löydäkään itseään huokeista länsinaapurin nettikaupoista, vaan nyt eletään isosti. Net a Porter on tietenkin luksusnettikauppojen kuningatar: se käytännössä aloitti koko bisneksen. Lisäksi sen alennusmyynneistä tekee löytöjä, eivätkä tilirajatkaan ylity.

Ruokaa kotiin

Onneksi nyt Suomessakin ruokaa voi tilata suoraan kotiin. Tämä palvelu on toki tarjolla vain suuremmissa kaupungeissa, mutta pienemmissä kylissä ei yleensä K-kauppaan tarvitsekaan matkustaa ensiksi bussilla ja sitten vielä metrolla. Ruoan kotiinkuljetus on yksi niitä asioita, joista koko perhe kiittää. Toki tästä ilosta joutuu maksamaan, mutta aina kaikkea ei voi mitata rahassa. Myös Citymarketilla ja Foodiella on kotiinkuljetus, jota suosittelen lämpimästi.