mother-child

Parhaat neuvot uusille vanhemmille

Jokainen vanhempi tietää, kun saa ensimmäisen lapsen, että aitoa ohjekirjaa vanhemmuuteen ei ole olemassa. Tämän huomaa tietenkin vasta, kun on yrittänyt koota kaikki mahdolliset ohjeet jokaisesta lukemastaan kirjasta. Mikään kurssi tai kirja ei pysty valmistamaan aidosti vanhemmuuteen. Parhaat tavat toimia löytää vain kokemuksen kautta. Onneksi nykyään näitä kokemuksia jaetaan netissä. Uusille vanhemmille löytyy nykyään loistava määrä blogeja, joista etsiä neuvoja ja vertaistukea arjen haasteisiin.

Olen koonnut netin parhaimmat kirjoitukset ja blogit tänne. Ennen ensimmäisen lapseni syntymää selailin varmasti satoja blogeja päivittäin yrittäessäni valmistautua vanhemmuuteen. Erilaisten tunnekuohujen keskellä yrittäessäni navigoida tulevan vanhemmuuden haasteiden läpi huomaisin, että moni oli paininut aivan samojen asioiden äärellä. Tämä lohdutti ja antoi voimia, kun ymmärsi, ettei ole yksin omien huolien kanssa. Näin päätin koota parhaimmat neuvot uusille perheille tänne teidän luettavaksi.

Parhaimmat vinkit vanhemmuuteen

Hauskimpia kokemuksia ja mahtavia kömmähdyksiä olen saanut lukea ja kokea itse. Huomasin, ettei netissä ole suomeksi tarpeeksi koottuja vinkkejä uusille vanhemmille ja haluankin jakaa tätä kautta omia kokemuksiani sekä hyviksi koettuja neuvoja. Alla muutama loistavaksi todettu blogi -kirjoitus jokaiselle, joka juuri valmistautuu perheen lisäykseen tai vain perheen kasvuun. Vaikka jokainen vanhempi määrittelee itse omat tavat toimia lastensa kanssa, on silti hauskaa kuulla jopa yllättäviä toimiviksi todistettuja vinkkejä.

The Artful parent

Tämä blogi antaa loistavia ideoita koko perheelle. Kuinka tehdä lapsen kanssa arjesta hieman värikkäämpää – kirjaimellisesti. Kyseisessä blogissa on ohjeita ja vinkkejä, mitä uutta ja luovaa lapsen kanssa voikaan tehdä sateisena syyspäivänä. Tämä blogi on ollut loistava lähde hakiessani ideoita mitä kevyttä mutta leikkisää lasten kanssa tänään haluaisimme tehdä. Blogista löytyy ohjeita ja ideoita luoviin hetkiin. Jokainen aikuinen varmasti nauttii luovista harrastuksista, joten miksei jatkaa niitä lapsen kanssa.

Mama smiles

Tämä blogi on ollut itselleni päivien pelastus. MaryAnn kirjoittaa blogissaan kokonaisvaltaisesti elämästä pienten lasten kanssa. Täältä löydät ideoita mielikuvitusleikkeihin, askarteluun, matkustamiseen sekä kuinka järjestää lapsille syntymäpäiväjuhlat. Blogiin on koottu myös vinkkejä opetuksellisista leikeistä, jotka ainakin itselle ovat olleet tärkeitä, sillä uskon, että oppiminen voi olla myös todella hauskaa. Tämä blogi kattaa loistavasti vauvasta teiniin kaikki lasten vaiheet. Hauskoista leikeistä aina vinkkeihin siitä, kuinka sitoa kantoliina luovasti.

Moments a Day

Tämä blogi painottuu hieman eri tavalla vanhemmuuteen. Chelsea Lee kirjoittaa blogissaan vanhemmuudesta hieman vakavammalla otteella. Hänen kirjoituksissaan painottuu henkisen kasvun tärkeys sekä mentaalinen hyvinvointi. Blogissa käsitellään paljon psykologian kautta vanhemmuutta ja kirjoittaja järjestää jopa kursseja positiivisen kurin saloista. Valitettavasti nämä kurssit eivät vielä ole päässeet Suomeen asti. Blogista on tullut loistava kanava etsiä neuvoja kuten ” kymmenen tapaa auttaa lastasi kehittämään positiivinen asenne elämään.”